Over de Hoefslag

De Hoefslag is al 110 jaar een culinair begrip in Midden-Nederland. Voor het ontstaan van het huidige restaurant had het gebouw al een lange historie als ‘uitspanning’. Veel mensen noemen het ook wel een ‘instituut’ omdat veel gerenommeerde chefs er ooit in de keuken hebben gewerkt. Het restaurant in Bosch en Duin wordt gezien als een van de grondleggers van culinair Nederland.

In de periode 1979-1980 en van 1987 tot 2005 had de Hoefslag één Michelinster en in de periode 1981 tot 1986 zelfs twee! Karl van Baggem zorgde er met zijn brigade voor dat Michelin in 2009 de Hoefslag na jaren van afwezigheid weer een Michelinster toekende. Van 1975 tot 1989 stonden de bekende broers Martin en Gerard Fagel er aan het roer.

Sinds juni 2015 is de Hoefslag onderdeel van BHG. Chef Raoul Meuwese leidt vol passie en energie het keukenteam van de Hoefslag. Zijn doel is om onze gasten een totaal beleving te bieden waarin alles klopt. Hij kookt gerechten op basis van de seizoenen, op een klassieke basis en op creatieve wijze gepresenteerd. Zijn signature dish is kreeft met kalf zwezerik, peterseliewortel, pomme fondant, spinazie en beurre blanc saus.

In 2017 behaalde het restaurant een 23e plaats in de Lekker500 2018. Hiermee scoort de Hoefslag het hoogst van alle restaurants in de provincie Utrecht.