Nieuws

Bib bib hoera!

Na de mooie notering in de Lekker en de punten van Gault Millau hebben we weer goed nieuws mogen ontvangen: de bistro van de Hoefslag is bekroond met een Bib! De Bib Gourmand wordt uitgegeven door Michelin aan restaurants met een zeer goed driegangenmenu voor maximaal 37 euro, ongeacht de kookstijl van de keuken. De Hoefslag (bistro)  is een van 115 Bib Gourmand restaurants in Nederland en daar zijn we hartstikke trots op!

Om dit leuke nieuws te vieren bieden wij alle gasten die reserveren op donderdag 9, vrijdag 10 of zaterdag 11 november een feestelijk aperitief van het huis aan!

Leuk weetje: Bib is een afkorting van Bibendum, de naam van het bekende Michelin bandenmannetje.

Gault&Millau 2018

Gisteren was de uitreiking van de Gault&Millau 2018 in Jaarbeurs Utrecht tijdens de horecabeurs Gastronomie. Wij zijn zeer trots dat de Hoefslag wederom is opgenomen in de Gault&Millau 2018 met een beoordeling van 15 punten voor het restaurant en 12 punten voor de bistro.

Gault&Millau: Elegante creaties in stijlvol en toegankelijk concept”
“Deze uitspanning van meer dan een eeuw oud herbergt diverse concepten waaronder conferentieruimtes, een bar, een bistro en een gastronomisch restaurant. Na de geslaagde update is alles veel frisser en toegankelijker geworden, wat slim bekeken is. Het onthaal is vriendelijke en de service Professioneel. Chef Raoul Meuwese zorgt voor een aantrekkelijke 
kookstijl waarin het seizoen doorslaggevend is. interessant zijn de menu’s die zijn samengesteld op basis van de gerechten á la carte. De opbouw ervan is zeer goed en de smaken evenwichtig, zoals in de karaktervolle starts van langoustine met granny smith, koolrabi, eendenlever en dashi; lekker! Ook het lam met artisjok, tuinbonen, citroen en dukkah smaakt voortreffelijk en is respectvol klaargemaakt. Sommelier Kasper Scholten geeft goed advies en zorgt eventueel voor passende wijnen bij de menu’s, die bovendien niet krenterig worden geschonken. Maïtre Marco Westra zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt, waardoor gasten telkens graag terugkomen 

Mooie woorden van Gault&Millau waar we in 2018 op verder kunnen bouwen.

de Hoefslag Geaultmillau-2017

Lekker 500

Het restaurant staat dit jaar op 23 in de top 100 van Lekker500, de jaarlijkse restaurantgids. Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin staat van deze vijf, net als vorig jaar, het hoogst genoteerd.

De top-500 van de restaurantgids is samengesteld uit de rapportages van 68 professionele rapporteurs. De restaurants die door de redactie zijn bezocht worden beoordeeld op basis van zestig aandachtspunten. ‘Voorbeelden daarvan zijn opbouw van de menukaart, kwaliteit van de gerechten en de gebruikte producten, presentatie, gastvrijheid, wijnbehandeling en wijnadviezen. Maar ook op ontvangst, brood, water, koffie, friandises, interieur, reserveringen en serviesgoed wordt gelet. Meer in detail draait het om wijn-spijscombinaties, vakkennis van de bediening, de opbouw van de gerechten, presentaties en om de kwaliteit van de afzonderlijke ingrediënten en de balans van het totaal’, meldt de website van Lekker.

Marco’s Vrijmibo

U bent  vrijdag 6 oktober weer van harte welkom bij Marco’s Vrj-Mi-Bo, dé vrijdagmiddagborrel! Onze maître Marco presenteert een bijzondere selectie open wijnen, chef Raoul verzorgt uiteraard heerlijke gerechtjes van de barkaart. Het team de Hoefslag zorgt ervoor dat we het weekend fantastisch gaan inluiden! Vertel het aan vrienden, collega’s en relaties en blok 6 oktober vanaf 16.00 uur in de agenda.

> Na de borrel dineren in de Hoefslag? Vergeet dan niet tijdig te reserveren
> Geen zorgen over wie de BoB is? Maak gebruik van onze thuisbrengservice

Wildavond – Zaterdag 14 oktober

Al uw zintuigen worden geprikkeld tijdens de ‘Wildavond’ op zaterdag 14 oktober aanstaande. De vuurkorven branden, de Hoefslag is in stijl aangekleed en jagers vertellen over hun passie voor wild.

Chef Raoul en zijn team zorgen deze avond voor een onvergetelijke beleving van wildgerechten. Het viergangenmenu is klassiek en toch verrassend zoals u van de Hoefslag gewend bent. Uiteraard zorgt maître Marco voor bijzondere bijpassende wijnen.

Datum:         14 oktober 2017
Ontvangst:    Vanaf 18.00 uur
Meer informatie: Klik hier

Wild dining